Suomalaisia luonnonkosmetiikkavaikuttajia palkittiin Ruotsissa

Suomalaisia luonnonkosmetiikkavaikuttajia palkittiin Ruotsissa

Torstaina 15.11. päättynyt Pohjoismaiden suurin terveellisen ruuan ja luonnonkosmetiikan ammattilaistapahtuma Natural Products Scandinavia palkitsi ansioituneita luonnonkosmetiikan edistäjiä Pohjoismaissa. TOP10-listalle pääsi myös kolme suomalaista: bloggaaja, vaikuttaja Katja Kokko sekä luonnonkosmetiikan valmistajat Virpi Raipala-Cormier ja Anni Linnavirta.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn ”Who’s Who in Green Beauty Scandinavia” –kilpailun esikuva on Iso-Britannian arvostettu ”Who’s Who in Natural Beauty”-kilpailu. Ehdokkaat kerättiin pohjoismaisten luonnonkosmetiikkayritysten ehdotuksista. Varsinaisen TOP10-listan valitsi Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta sekä Iso-Britanniasta koostunut raati. Pro Luonnonkosmetiikka ry edusti raatia Suomesta.

Suomalaisten lisäksi TOP10-listalta löytyi mm. Luonnonkaunis-messuillakin esiintyneet Hannah Sjöström Ruotsista sekä Linda Öhrström Ruotsista. Suomalaisia kuvattiin ansioituneiksi asiantuntijoiksi ja iloisiksi alan edistäjiksi. Raati perusteli heidän valintaa näin:

Katja Kokko on tunnettu kirjailija, bloggaja, vaikuttaja ja luonnonkosmetiikan asiantuntija. ”Kukaan Suomessa ei henkilöidy luonnonkosmetiikkaan kuten Katja Kokko.”

Virpi Raipala-Cormier on tehnyt töitä luonnonkosmetiikan eteen jo 1980-luvulta. Hän on luonnonkosmetiikkamerkki Frantsilan perustaja ja tunnettu kasviasiantuntija. ”Upea persoona, joka uskoo siihen mitä tekee ja levittää ympärilleen luonnollisen kauneuden ilosanomaa.”

Anni Linnavirta on luonnonkosmetiikkamerkki EkoPharman takana ja Naviter Oy:n perustaja. Hän on tehnyt töitä kehittääkseen luonnonkosmetiikka erityisesti herkkäihoisille.
”Hän on inspiroinut satoja kauneusalan ammattilaisia valitsemaan luonnollisia tuotteita omiin kauneushoitoloihinsa.”

Koko TOP-10 lista:

  1. Emma Bergqvist
  2. Maria Åkerberg
  3. Katja Kokko
  4. Hannah Sjöström
  5. Virpi Raipala-Cormier
  6. Linda Öhrström
  7. Anni Linnavirta
  8. Susanna Hövenäs
  9. Johanna Bjurström
  10. Marina Engervik

Kommentit suljettu.