Yhdistyksen säännöt

Jäseneksi liittyvän yrityksen tulee toiminnassaan noudattaa Pro luonnonkosmetiikka Ry:n alempana mainittuja toimintaohjeita ja eettisiä arvoja.

• Tuotteiden osalta yrityksen tulee täyttää liitteenä oleva Jäsenhakemus sekä toimittaa yhdistykselle todistus sertifioinnista.
  • Mikäli sarjasta/sarjoista löytyy sekä sertifioimattomia että sertifioituja tuotteita, tulee ne ilmoittaa listattuina, sekä laittaa sertifioimattomien tuotteiden incilistat hakemuksen liitteeksi.
  • Mikäli sarjaa ei ole sertifioitu (vain Suomessa valmistetut tuotteet), tulee tuotelistaus ja niiden incilistat toimittaa jäsenhakemuksen yhteydessä. Ulkomaisilta sarjoilta vaaditaan aina sertifiointi.
  • Yrityksen tulee harjoittaa tuotemarkkinointia totuudenmukaisella tavalla mainoksissaan, nettisivuillaan, sosiaalisessa mediassa, keskustelupalstoilla sekä kaikessa julkisessa mediassa.
  • Yhdistyksen jäsenten tulee kaikin mahdollisin tavoin harjoittaa hyvien liiketapojen mukaista liiketoimintaa sekä olla lojaaleja ja käyttää asianmukaista kieltä kommentoidessaan muiden jäsenyritysten tuotteista.
  • Jos jo jäseneksi hyväksyttyyn sarjaan tulee lisää uusia tuotteita tai tuotteet muutoin muuttuvat, tulee ko. tuotteista toimittaa asianmukaiset dokumentit yhdistykselle. Samoin toimitaan jos jäsenyritykselle tulee uusi sarja myyntiin. Ilmoitus toimitetaan Jäsenhakemus-lomakkeella.
  • Jäsenyys on täysmääräinen, kun jäsenhakemus on hyväksytty ja liittymismaksu sekä jäsenmaksu maksettu. Liittymismaksu on yrityskohtainen, ei sarjojen määrään sidottu. Vuosimaksu maksetaan tuotebrändeittäin.