Hae jäseneksi

Täytä oheinen lomake huolellisesti ja lähetä se liitteineen meille sähköpostilla proluonnonkosmetiikka(a)gmail.com

Varsinaiseksi jäseneksi voivat hakea ne ulkomaiset merkit, joilla on yhdistyksen hyväksymä sertifikaatti sekä ne Suomessa valmistetut merkit, jotka ovat käyneet läpi FI-Naturan tarkastuksen. Muista laittaa hakemuksesi mukana tuotteidesi sertifikaatti. Tutustu hyväksymiimme sertifiointitahoihin.

Kotimaiset valmistajat voivat liittyä myös ilman sertifikaattia, mutta suosittelemme kotimaisen FI-Natura tarkastusjärjestelmän käyttöä. Kotimaisten tuotteiden tulee vastata Pro luonnonkosmetiikka yhdistyksen kriteereihin. Ennen hyväksymistä selvitetään myös valmistus. Tässä tapauksessa lähetä hakemuksesi mukana kaikkien tuotteidesi INCI-listat. Ulkopuolinen asiantuntija tarkastaa tuotteet, kulut tarkastuksesta tulevat liittyvälle yritykselle.

Yhdistyksen hallitus käsittelee jäsenhakemukset ja olemme sinuun yhteydessä kun hakemuksesi on käsitelty.

PDF-tiedosto
Jäsenhakemuksen ohjeistus.pdf (289 kB)
Tästä voit tulostaa ohjeet jäsenhakemuksen taustaksi.
MS Word -tiedostoJäsenhakemus_proluonnonkosmetiikka.docx (192 kB)
Tästä voit tulostaa word-tiedoston täytettäväksi. Lomakkeen alaosasta löydät palautusosoitteen kirjeitse tai skannattuna sähköpostilla.

Jäsenmaksut

Varsinaiset jäsenet

Liittymismaksu 950 €
Jäsenmaksu / sarja 150 € / kalenterivuosi
Jäsenmaksut ovat arvonlisäverottomia (alv. 0 %).
Jäsenmaksun suuruuden vahvistaa yhdistyksen hallitus vuosittain.

Luonnonkosmetiikkaohjeistus

Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan alaan erkoistuneiden riippumattomien sertfiointorganisaatioden säätelemää ja valvomaa luonnollista alkuperää olevaa kosmetiikkaa, jossa erityishuomion kohteena on tuotteen koko elinkaaren vaikutus sekä ihmiseen että luontoon.

Suomalainen sarja, jolla ei ole luonnonkosmetiikkasertfikaattia, voi hakea yhdistyksen jäseneksi, jolloin yhdistyksen palkkaama ulkopuolinen asiantuntija tarkastaa tuotteet. Tuotteiden tulee vastata yhdistyksen luonnonkosmetiikkaohjeistusta. Ensisijaisesti suomalaisille setifioimattomille sarjoille Pro luonnonkosmetiikka ry suosittelee kuitenkin FI-Natura tarkastusjärjestelmää.

Pro luonnonkosmetiikka ry:n luonnonkosmetiikkaohjeistus

Päämäärä

• Edistää turvallisen ja ympäristöystävällisen kosmetiikan käyttöä
  • Auttaa kuluttajia ja ammattilaisia löytämään kriteerit täyttävät tuotteet kaiken tarjonnan joukosta