Luonnonkaunis-messut

luonnonkaunis_eventcover_2017 (1)

Luonnollisen kauneuden ykköstapahtuma Luonnonkaunis-messut tulevat taas!

Pro luonnonkosmetiikka ry järjestää jo kulttimaineen saaneen messutapahtuman 8.-9.4.2017 Helsingin Messukeskuksen Talvipuutarhassa, sisäänkäynti Holiday Inn -hotellin ovista.

Tapahtuma on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17. Pääsymaksu 8€ / pvä ja 12€ / 2pvä. Luonnonkaunis-messujen kävijät saavat 5 €:n edun Kevätmessujen lipusta! Etulipun saa mukaansa Luonnonkaunis-messujen lipunmyynnistä!

Luonnonkosmetiikkavalikoima on tänä vuonna runsaampi kuin koskaan, huippupuhujia on runsaasti ja viime vuodesta oppineena messuilta löytää tänä vuonna myös ison kahvilan missä levähtää kesken messuilun.

Yhdistyksen periaatteiden mukaisesti messuilla on mukana vain aitoa luonnonkosmetiikkaa; sertifioituja ja suomalaisia riippumattomien asiantuntijoiden tarkastamia tuotesarjoja.

Nämä tuotesarjat löydät ainakin Luonnonkaunis-messuilta:

Algamaris * Aloree * Anumati Naturals * Argital * Avril * Ben & Anna * Biosolis * Born to Bio * Cultivator’s * Dabba * Dermosil Nature * Dr. Hauschka * Eco by Sonya * Ekopharma Helsinki * Esse Probiotic Skincare * Farfalla * Florame * Helixium by Skinature * Karethic * Khadi * Kivvi * Lavera * Madara * Marius Fabre * Mellis * Mia Höytö Cosmetics * Mossa * NAFHA * Naturativ * Phyt’s * Radico * Sante * Skin Blossom * Sophie la Girafe * Terre d’OC * Unique Haircre * Urtekram * ZAO Make up * Zuii Organic

Lisätietoja: info@luonnonkosmetiikka.com

Tutustu mielenkiintoiseen ohjelmaan!

Lauantai 8.4.

klo 9 Ammattilaisluento: Vinkkejä kampaajille kasvivärjäykseen
Luennoitsijana Jennifer Krumpholz, ekokampaaja, Khadi-sarjan kouluttaja, Saksa
Luento on englanniksi. Luento on ammattilaisille, ja tarvitsee ennakkoilmoittautumisen maria@natcosnordic.com

Khadin kouluttaja Jennifer Krumpholz antaa vinkkejä yksilöllisten sävyjen löytämiseen Khadin kasviväreillä. Samalla on loistava tilaisuus kysyä Jenniferiltä neuvoa erilaisiin tilanteisiin, joihin kampaaja saattaa törmätä kasvivärejä käyttäessään. Khadin ayurvediset tuotteet ovat korkealaatuista sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Ayurvedan oppien mukaisesti valmistetuissa tuotteissa on värjäävinä kasveina tunnettujen hennan, indigon ja cassian lisäksi myös monia muita intialaisia yrttejä. Jennifer on toiminut Saksassa pitkään ekokampaajana sekä kouluttajana ja luennolla hän näyttää myös ennen ja jälkeen kuvia vuosien varrella tekemistään värjäyksistä ja antaa reseptivinkkejä.

 

klo 11 Alkoholit kosmetiikassa
Luennoitsijana Päivi Kousa, kemisti, kosmetiikka-asiantuntija

Kosmetiikan kemian asiantuntija Päivi Kousa kertoo alkoholien funktioista luonnonkosmetiikassa sekä niiden vaikutuksista ihoon.

 

klo 12 Eurooppalainen luonnonkosmetiikkastandardi COSMOS
Luennoisijana, Valérie Lemaire, General Manager, Ecocert Greenlife, Ranska
Luento on englanniksi.

Ecocert-sertifioitu luonnon-ja luomukosmetiikka Cosmos-standardin mukaan: mikä on takuu kuluttajalle?

Valérie LEMAIRE, engineer with PhD specialized in Agro-resources Chemistry joined ECOCERT in 2002 where she developed the certification of organic cosmetics. She became General Manager of ECOCERT GREENLIFE in 2009. She takes part in international conferences to defend and give recognition from authorities to Organic Cosmetics. Through the COSMOS group, of which ECOCERT is a founding member, she focuses on the harmonisation process of European existing standards.

 

klo 13 Ihonhoitoa pintaa syvemmältä
Luennoitsijana Katja Kokko, kosmetologi, blogaaja, kirjailija

Luennon tarkoitus on antaa käsitys millainen on ihon toiminnallinen kokonaisuus. Sitä kautta ymmärrämme, miksi kauniiseen ihoon ei ole oikotietä, vaan sen hoitaminen on kokonaisvaltaista, säännöllistä ja jatkuvaa läpi elämän. Luento tarkentaa, mitä kokonaisvaltainen ihonhoito oikeasti merkitsee ja miksi laadukkaat luonnonkosmetiikkatuotteet ovat vain osa sitä.

 

klo 14 Luonnollisuus kosmetiikan trendinä
Luennoitsijana Hannah Sjöström, toimittaja, kirjailija ja blogaaja Ruotsista
Luento on englanniksi.

Yhä useammat ruotsalaiset kuluttajat ovat kiinnostuneita kauneudenhoitotuotteidensa sisällöstä, ja yhä useammat ruotsalaiset yritykset ovat ymmärtäneet alkaa tarjota kestäviä vaihtoehtoja. Minkälaiset ovat ekologisten kauneustuotteiden trendit, paitsi Ruotsissa – mutta myös maailmanlaajuisesti?

Hannah Sjöström on ruotsalainen toimittaja ja kirjailija. Hän on kirjoittanut kirjan ”Naturligt Snygg – så gör du en grön skönhetsdetox” (Bonnier Fakta) ja pitää yllä suosittua kestävään kauneudenhoitoon keskittynyttä sivustoa ja blogia www.naturligtsnygg.se.

 

klo 15 Mikrobiomin merkitys ihon ja kehon hyvinvoinnissa  – ja probiottisen ihonhoidon perustana
Luennoitsijoina Onerva Pekkonen, Pur-Farmasian perustaja ja Maria Nykänen, estenomi, Natural Goods Companyn ja Esse Probiotic Skincare – sarjan kouluttaja

Luento on suunnattu ihonhoidon ammattilaisille sekä kaikille syvemmästä holistisesta ihonhoidosta kiinnostuneille

Ymmärryksemme suoliston ja mikrobiomin tärkeydestä koko terveydellemme on edennyt harppauksin eteenpäin viime vuosien aikana. Nykyään tiedämme, että suoliston hyvinvointi on avainasemassa yleisterveyden ylläpitämisessä, sillä suoliston ongelmat ja muutokset sen bakteerikannassa on yhdistetty laajaan joukkoon terveysongelmia vastustuskyvyn alenemisesta allergioihin, ylipainoon, diabetekseen, masennukseen ja jopa Alzheimerin puhkeamiseen. PUR Hyvinvointikaupan ravintoasiantuntija kertoo, kuinka voimme tukea tervettä suoliston bakteerikantaa ja siten vaikuttaa positiivisesti terveyteemme nauttimalla kasvisvoittoista, runsaasti kuituja ja hapatettuja ruokia sisältävää ravintoa sekä suoliston hyvinvointia tukevia lisäravinteita.

Koska iho on suurin elimemme ja suoliston ohella yksi tärkeimmistä immuunipuolustuksemme osista, voimme päätellä monia asioita ihomme kunnon perusteella. Mikrobiomimme on jatkuvasti muuntuva ekosysteemi, jota eheyttääksemme, meidän on opittava tulkitsemaan sen viestejä ja hoitamaan ihon lisäksi myös ihomme mikrobeja.  Holistisesta ihonhoidosta kiinnostuneille ihonhoidon ammattilaisille tästä on erityistä hyötyä.

 

Sunnuntai 9.4.

klo 11 Vaikuttavat aineet luonnonkosmetiikan tehoseerumeissa
Luennoitsijana Kristiina Ylihonko, FT Biokemia, Naturativ-sarjan asiantuntija, Adesso Nutraceuticals Oy

Kosmetiikkaan on perinteisesti ja yleisimmin valikoitu aktiiviset aineet kokemuksen perusteella, yrityksellä ja erehdyksellä ja parasta toivoen, mutta ihan hyvinkin tuloksin. INCI-listat identifioivat käytetyt aineet ja kuluttaja voi näin vertailla tuotteiden sisältöjä. Varsinaiset vaikutukset jäävät kuitenkin useimmiten arvailun varaan. Yhä enenevässä määrin voidaan käyttää ja käytetäänkin biokemiallisia menetelmiä solutason vaikutusten ymmärtämiseksi, mutta harvemmin perusteellisia tutkimuksia on tehty tai ainakaan raportoitu. Tuotteissa onkin tarkoituksenmukaisesti useampia samaan ominaisuuteen eri mekanismilla vaikuttavia aineita. Samaan kohteeseen/ominaisuuteen vaikuttavien luonnonyhdisteiden kirjo on mittava.  Esitelmässä käydään läpi luonnonkosmetiikan vaikuttavia aineita.  Esimerkkinä Naturativ –tuotesarjan tehoseerumit.

 

klo 12 Hiusten kasvivärjäys
Luennoitsijana Jennifer Krumpholz, ekokampaaja, Khadi-sarjan kouluttaja, Saksa
Luento on englanniksi

Hiusten värjäys puhtailla kasviväreillä kiinnostaa nykyään yhä useampia. Kasvivärit toimivat kuitenkin hieman eri tavoin, kuin hapetevärit. Luennolla valoitetaan mm. mitä on otettava huomioon, kun hiukset värjätään puhtailla kasviväreillä.

 

klo 13 Keskustelupaneeli: Kosmetiikkatuotteissa hormonitoimintaa häiritseviä kemikaaleja
Keskustelemassa:
Sirpa Pietikäinen, Europarlamentaarikko, EDC-kemikaalityöryhmän puheenjohtaja
Katariina Rantanen, CosmEthics-sovelluksen toimitusjohtaja, joka vastikään on julkaissut EDC-hälyytyslistan appissaan
Noora Shingler, EDC-kemikaaleista kirjaa työstävä toimittaja, joka vetää keskustelun.

Kosmetiikkatuotteet voivat sisältää hormonitoimintaa häiritseviä kemikaaleja (Endocrine Disrupting Chemicals). EU-alueella on havaittu yli 1500 kosmetiikkatuotetta, jotka sisältävät laittomia aineita, joista osa on hormonihäirikköjä. Ihmisen hormonijärjestelmä on erityisen herkkä näille EDC-kemikaaleille sikiö-, varhaislapsuus- ja puberteetti-iässä, jolloin hormonitoiminnan avainmekanismit kehittyvät. Etenkin odottajien, imettäjien ja teini-ikäisten tulisi olla erityisen tarkkoja kosmetiikkavalintojensa kanssa. Mutta miten tavallinen kuluttaja voi valita turvallista kosmetiikkaa?

Tule kuulemaan ajantasaista tietoa siitä,
– missä kosmetiikan hormonihäiriköiden kanssa ollaan lainsäädännön osalta,
– mitä kuluttaja voi tehdä ja
– miksi kannattaa noudattaa varovaisuusperiaatetta.

 

klo 14 Kevennä aromaterapialla
Luennoitsijana Terttu Saksala, aromaterapeutti ja kouluttaja, Elämäntaidon valmentaja, Suomen Aromaterapia SAT ry

Eteeriset öljyt keventävät sekä mieltä että kehoa, Ne poistavat stressiä, hellivät mieltä ja avaavat yhteyttä omaan itseen. Eteeriset öljyt lisäävät aineenvaihduntaa, puhdistavat, laittavat nesteet virtaavat ja toimivat tehokkaasti laihdutuksen tukena. Samalla iho saa hoitoa ja ravintoa ja voi paljon paremmin.

Saat luennolta vinkkejä kehosi puhdistautumiseen ja kilojen karistamiseen sekä positiivisen mielialan ylläpitämiseen.

Puhdistu, virkisty ja nauti elämästäsi.

klo 15 Huili-lehden lukijat kysyvät luonnonkosmetiikasta
Paikalla kysymyksiin vastaamassa luonnonkosmetiikan asiantuntijoita. Keskustelun vetää Noora Jokinen, toimitusjohtaja, Noon Viestintä Oy